сряда, 25 ноември 2015 г.

ДНЕВЕН АНАЛИЗ НА НЯКОИ ВАЛУТНИ ДВОЙКИ ПО СИСТЕМАТА "АЛИГАТОР" КЪМ 25.11.2015

EUR/USD
Със синята плътна линия е отбелязан входът. Пунктираната синя линия показва добавянето. Сега просто следвам бързата пълзяща - устните на алигатора. Трендът е добре изразен, но за сега не виждам сигнали за допълнително добавяне.

GBP/CHF

Това според нас е ярък пример как трябва да се внимава. Един прекрасен бичи бар в динамичната зона между устните и зъбите на Алигатора. Направо човек да излети с летящ старт, но.... Обърнете внимание:
1. "Устните на Алигатора - бързата пълзяща средна са наведени. 
2. АО и АС са се наговорили дружно да гласуват против.
3.  Обърнете на седмична графика и ще видите, че цели ПЕТ върха не са преодолени в рамките на година и половина. 
Тоя мач ще го гледам от скамейката. Да ме прощават биковете, но ще изчакам мечките да отидат в блатиста местност, та да им се устрои засада. 

AUD/CHF

Мястото на входа е още на 11.11.2015 - жълтата хоризонтална линия. Ама тъй като човекът е сложно животно и го гонят или алчност или страх, та пропуснахме уплашени от SMA200 - бялата пълзяща средна. За това влязохме на 16.11.2015. Обяснявам защо:

1.Ясно е че имаше два дни корекция и зад гърба ни подпираше същата SMA200. Стопът първоначално беше на дъното на същия бар, което дори и загуба, щеше да е малка - риск менджмънтът ми го позволяваше. 
2. АО и АС сочеха в нашата посока.
Е, успяхме. След два дни сложихме стопа на "0" и зачакахме. 

Можеше и по-добре. Имаше две възможности за добавяне на 17 и 19 ноември, защото имахме една посока на АО и АС, но ги пропуснахме, защото ни подведе каналът. То за това човек не трябва да следва много индикатори, но...

През последните три дни не може да се добавя, защото АС дава три последователни мечи стойности на хистограмата, а това си е чист сигнал за ранно предупреждение.  

GBPNZD

Правя го защото риск мениджмънтът ми го позволява, но и защото:
1.Ако следващият бар е мечи, трите пълзящи средни - устните, зъбите и челюстта на Алигатора ще укажат тренд.
2.Фибо показва, че корекцията на продължителното преди това движение е достигнала до 50% и не ги е преодоляла.
3.С вчерашния плътен мечи бар имаме поразен фрактал. За поразен считам фрактал когато поразилият го бар е с цена "затваря" над стойността на върха на фрактала.
4.От гледна точка на риск мениджмънта ако цената стигне поне до SMA200, профитът (ТР) ще бъде1,5 пъти по-голям от предполагаемата загуба.
Утре ще видим какво ще стане :)

EURSGD

Влезли сме на 17.11.2015. В същност тогава сме поставили поръчката, но входът е на следния ден. Причините са един път поразен фрактал и втори път два поредни дни корекция. Малко рисково, ама... Два дни след това сме поставили стопа на "0".

Вчера е трябвало да добавим - "блюдце" на АО. Ама не сме. Пусти страх.
Днес има "зона" - АО и АС са в една посока и имаме два последователни мечи бара. Мечка страх, мен не страх :)
При тази нежна дивергенция това си е направо... Утре ако барът е мечи ще сложа стопа на нулата.

NZDSGD

Насадихме се на тия пачи яйца преди два дни. Доверихме се основно на хубавия мечи бар, който показваше излизане от динамичната зона - между устните и зъбите на алигатора, както и поведението на пълзящите средни - отиват на юг.
Сега търпеливо ще чакаме.

Е, това беше. Да видим какво ще ни поднесе Негово Величество Пазарът.
За риск мениджмънта ще ви кажа друг път.

От 22 часа има групова медитация за доброто на България. Помислете си нещо добро в тоя час! И успех!






Няма коментари:

Публикуване на коментар