събота, 22 юни 2013 г.

В ДУХА НА СЕДМИЦАТА: ИЗВИНЯВАЙТЕ

Ега ти седмицата! Преди дванадесет дни написах, че не е време за протести, а е време за въпроси. И в духа на сегашното време, признавам си, сгреших. Май въпросите са отдавна зададени и отговорите са отдавна „усетени“.  

Първо назначиха Пеевски за шеф на ДАНС. Народът реагира светкавично и те се извиниха като  уволниха Пеевски като шеф на ДАНС. Посипаха си главата с пепел и решиха че лъжата е минала.

После назначиха за заместник министър на МВР сикаджия. Нали ги помните ония дето разкарваха хората в багажниците на колите и им вземаха парите. Извиниха се, разбира се, и поискаха прошка.

После един дето беше кандидат за президент така предизвика хората, че се скри от народната любов под една маса на „Врабча“. И тоя същия стана шеф на етичната комисия в Парламента, след като обиди президентската институция. Хората откровено го нарекоха курва заедно с един телевизионен деец когото понамазаха някъде с лайна. Тия двамата не се извиниха, но то е от диагнозата.

После решиха да изхвърлят Ботев и Димитър Димов от учебните програми и казаха, че Левски е бил престъпник по турските закони. След това се извиниха и си оттеглиха думите.

После нарекоха хората, които ги мразят безплатно „интернет лумпени“ и после пак се извиниха. 

После Станишката и Орешарски казаха, че им трябва година време и повече да променят изборния кодекс. Това направо ми прозвуча като думите с които на времето започна обучението ми в школата в Симеоново, а те бяха: „Вие сте щит и меч на Партията и знайте, че тая власт с кръв сме я взели и с кръв ще я дадем...“ Аз не можах да се зомбирам докрай от тия приказки, ама Станишката май му е изпуснал края и не ще да си ходи.

Опитвам се да прозра невидимите нишки, които свързват фактите, които посочих по-горе. И стигам до едно особено усещане. И то е, че въпросите за които писах в предишния си пост отдавна са вече зададени и отговорите са усетени. Значи времето е минало.

В диалектиката има три основни закона:
Закон за единство и борба на противоположностите. И ли както казва Макиавели „Ако си нямаш враг, създай си го“.

Количественото натрупване води до качествени изменения. Натрупванията са се случвали вече 23 години. И общественото съзнание е преминало в ново качество. Вън и независимо от сетивата на политиците. Вероятно за това са толкова неадекватни.

А третият закон е Законът за отрицание на отрицанието. Това е спиралата на развитието. Българските кукловоди създадоха в недрата на собствения си егрегор своя екзекутор. Можеш да оковеш всякак някого. За определен период от време той може да изпълнява заповедите ти. Но ако духът му е свободен, ти не си господар на тоя човек. Това че лозунгите отново са „червени боклуци“ и „БСП е мафия“. И това не е връщане назад, а ново начало.

Така че няма време да чакаме да ни правят нов изборен кодекс. Ако съм разсъждавал правилно, това с което разполагаме ще можем да го употребим като инструмент за нова подредба.

Няма коментари:

Публикуване на коментар