неделя, 1 декември 2013 г.

ЗНАЕТЕ ЛИ НА КОГО ВИКАТ „КЛЕКАВЕЦ“?

Днес чух нещо интересно: След приемане на декларацията за независимостта, една от най-обсъжданите теми тогава в Америка била да имат ли право американците да си имат собствено лично оръжие. И надделял един основен аргумент: Ако си имаме законно избрано правителство, ама то прави безобразия и ние решим да го свалим, срещу нас ще се изправи правителство, което има оръжие, а ние няма да си имаме оръжие и тогава не можем да го свалим. И си разрешили да си имат лично оръжие.

На тия им е лесно. Не са си имали нито турско присъствие, нито българосъветска дружба, която като слънцето и въздуха трябва да трае от векове за векове. Нищо не казвам, ама хората не щат да емигрират ни в Русия, ни в Казахстан, а дават мило и драго да се наместят в западна Европа. Даже и тия черните, не сирийските бежанци, дават зор да ходят натам. През 90 - 91 година на миналия век тоя трафик беше много доходоносен за една партия. За евразийския съюз ми беше мисълта.

Сега казаха, че ще вдигнат пенсиите с 4,50. Дали народът ни е мъдър не знам, ама поговорката „учи, мама та да не работиш“, действа с всичка сила. Ей така ще си харчим по 4,50 взети на заем (колко е заемът не знам), ама нема и да вдигаме годините за пенсия. Така повече пенсионери, повече избиратели. Не производство, не бизнес, а повече заеми. Не знам, може да е хитро.

Да почерпят контрабандистите! Намаляват наполовина глобите, ако те хванат с тайник за цигари в колата. Идат избори, та... Де да знам.

Тая седмица Тренчев, не помня как му беше агентурното име, рече че митрополит Кирил, и неговото агентурно име не помня, бил утрепан. А дядо Галактион - неговото агентурно име също не помня, бил тровен. Ега ти клекавците! Едно време в полицията наричахме така калпавите агенти, които се подлагаха за своя собствена изгода и декларираха, че са вербувани на патриотична основа. Тия са спрели някъде във времето на „великолепния век“, та се тровят и се трепат. Има и по-рафинирани методи, бе. Що ни губите времето цяла седмица? 

А и тия дето не искат да се пенсионират рано, може да им дойде на акъла да „вържат попа, та да е мирно селото :)“.

Има една прекрасна българска дума. СЪТВОРЯВАМ. Тя е по-силна от думата творя, защото значи творя заедно с някого. В повечето случаи воден свише от Някого. Та питам се какво добро сътворихме през тая седмица?

Благословени да са родените на свобода!


Няма коментари:

Публикуване на коментар