петък, 13 декември 2013 г.

НЯКАКЪВ РАЗГОВОР С ДЪХ НА МОМИНА СЪЛЗА


Този човек се казва Пламен Петков. Награден е с ордена за храброст на Англия... Посмъртно.
Някой на плажа надал вик за помощ. Невръстно дете с пояс се давело. И той се хвърлил. Бог му помогнал да спаси детето. Но не помогнал на него. Неведоми са пътищата... Не можем да се бъркаме там. 

Взирам се в очите на това момче. Каква ли е била тази сила, която е подтиснала инстинкта му за самосъхранение, за да направи нещо срещу себе си? И да спаси детето. Така постъпва всяка клетка в здравия организъм. Работи за другите и от това е щастлива. Раковата клетка работи за себе си. И организмът я убива безапелационно. Освен ако не стане пробив и раковите клетки не образуват тумор. Тогава организмът загива.

Започнах да добивам странно усещане. В стаята сякаш замириса на момина сълза. От къде момини сълзи по средата на декември? Ще ми се да задам на Пламен няколко въпроса. Така както е в друго измерение какви отговори би ми дал?

Проглушиха ни ушите с това че Волен Сидеров завел любовницата си в Куба на Варадеро, а преди това спал с нея в най-скъпия хотел в Европа за 5000 лева на ден. Харчил бил народна пара. Ако е спал, да му се ударят сто тояги на голо. Ако са си играйкали, зачита се. Щом ги влече... Не е луд тоя който яде баницата. Луд е тоя, който му я дава. Малко съм притеснен, че ако биологичната потентност на тоя с диагнозата е подобна на политическата му потентност, май няма да издържи на стоте тояги.

Лично аз уважавам богатите хора. Защото бедният няма нужда от друг беден, та да си реват дружно на раменете за това колко е несправедлив животът. Бедният има нужда от успял богат човек, от когото да вземе пример. Тоя от горния параграф не е пример за мен.

Ердоган рекъл, че Тракия е целия полуостров, чак до Дунава. По тия балкански ширини тая дъвка се дъвче от шестотин години. Дали пък вече да не си научим урока, че когато сме разделени, няма да прокопсаме. В днешния свят политиците ни разполагат с достатъчно инструменти да овладеят този процес.

А и не е ли интересно? За малко не хвърлихме топа, ама влязохме в Европа. Руснаците дават зор да ни вкарват в Евразия. Трябва си им Черно море, Южен поток и Белене. Турците и те сънуват Тракия да стигне чак до Норвегия - ако Ердоган беше попаднал на другарката Гинчева дето ме учеше на география, такава двойка щеше да получи, че щяха да го викнат с родителите при директора. И в цялата тая супа на сблъсък на три империи плуваме ние. Ами нека да се огледаме за политици, дето ще свършат работа в тая ситуация. Защото рибата се лови в мътна вода.

Разправят, че Ахмед Демир Доган с партизанско име „Сава“ бил кукловодът на България. Без него нищо не можело да стане. За това и бил най-охранявания човек в страната. Охраняван, охраняван, колко да е охраняван? Един с газов пистолет за малко да му пукне тъпанчето. После на тоя му свалиха гащите пред целия свят. Май се получи знак, че всичко е преходно.

И пак стигаме до тая хлъзгава дума МОРАЛ. Не можеш да я пипнеш, не можеш да я помиришеш, ама управлява душите на хората. И заради нея комунистите си бият студентите.

Е, Пламене, ако можеш,  подскажи ми.


Няма коментари:

Публикуване на коментар