понеделник, 8 юни 2015 г.

ТРУДНИ СМЕ ЗА ИЗДЪРЖАНЕ, ДА ЗНАЕТЕ

Трудни сме за издържане, камо ли за управление!

Опищяхме орталъка за това, че в София няма паметник на български цар. Е, сега си имаме паметник на български цар. И не кой да е, а Самуил. Дето е успял да царува повече от 50 години и е оставил диря много по-различна от някой си световно неизвестен Иван Асен Трети, дето откраднал царската хазна и избягал при византийците. Ми какво друго да краде освен хазната, например.

Щели очите на Самуил да святкат като ги осветим с ДжиЕсЕмите си. Ми ще святкат. Вие ако бяхте на негово място нямаше ли да святкат, като ни гледа сеира. То добре, че ако  духовете на Аспарух, Крум Страшни, Симеон Велики, Светослав Тертер, Самуил, Калоян Халата и Иван Асен Втори като влязат в резонанс можеха да правят някои неща в настоящето сега, жална ни майка, честно ви казвам! Дали щяха да ни позволят Андрешко дето прецакал бирника в блатото да бъде национален герой? Хич не си мислете, че аз си плащам редовно данъците. Падне ли ми сгода, тупам топката. Но държавата трябва да се уважава и ЗАКОНЪТ да се налага "со кротце, со благо и со малце кютек". И тогава голяма част от циганите нямаше да ходят "да си крадат", щото това било тяхна етническа особеност. Защото националната особеност на Страшния Крум е била на просяците  да се даде доволно и ако пак просят, да им се секат ръцете, както и на крадците. Е, в наше време не можем да сечем ръце. Не е редно и сапун да произвеждаме от подобна суровина. Но пък се налага да живеем заедно. И с тях, и с турците, и с арменците, както и с други народности по земите ни. Тая работа може да стане само със спазване на ЗАКОНА. И тъй като съм гласувал, на воля мога да си псувам и тия, за които съм гласувал, и тия със или без диагнози дето подмамиха близо милион българи и после станаха чужди подлоги. 

Налага се също така да живеем съседски с Турция, Гърция, Сърбия, Румъния. За Македония нищо не казвам. Има едни шилета, дето им казват, че са въртоглави. Ходят като шантави насам, натам. Ако се върнат в стадото, добре, ако не се върнат, наздраве на вълците.

Та да стигнем до "Време разделно". За сто години произведохме много и стойностни филми. Един от тях е "Време разделно". Само че... Аз понеже си търся мисълта зад мисълта, си мисля какви чувства поражда "Време разделно"? Човешката душа се разполага по линията СТРАХ и ЛЮБОВ. Избрахме този филм вероятно водени от подсъзнателния код на страха, който е женен за омразата. И лекинко забравихме, че да лишиш човека от името е също толкова голям грях, дори и после да му викаш, че си му провел възродителен процес. СЪЗДАТЕЛЯТ, всеки има свещеното право да нарече своя Бог както иска, е създал света на основата на Любовта.

Сега се попитайте защо сме такива мрънкалници и все някой друг ни е виновен.

И така 1300 години. Е не сме ли трудни за издържане, камо ли за управление?

Ако написаното ви е свършило работа, моля кликнете върху някоя от рекламите на сайта.

Няма коментари:

Публикуване на коментар