петък, 19 юли 2013 г.

Е, ЕВРОПО, ТИ СИ НА ХОД

Разговаряме с много близък за мен човек. Обсъждаме ситуацията около новите назначения и бат Сали, който от продавач на гласове и ток от частното си ЧЕЗ израстна до депутатин, дето ще решава съдбините български. Американската мечта репи да яде. Щото още не сме видели другите чудеса. Очаквам килърите и наглите да бъдат произведени в заместник председатели на ДАНС и да отговарят ресорно за НС БОП. Та добре да свършат работа с агентите под прикритие, а после след тях и потоп... В смисъл да си „лапкат“ като братя Галеви.

Вивиян Рейдинг изразила загриженост за ситуацията в България. Твърде свенливо, ама като нема риба и ракът е риба. Трима европейски посланици намериха начин на ръба на дипломатическия език да изявят позиция. А Европа мълчи пред очевадното. Да беше Русия, разбирам - искат да ни заробят за десетилетия с АЕЦ Белене и газопровода, дето те ще го изградят и ще транзитират безплатно няколко поколения, докато решат че сме го изплатили. Да беше Америка, също разбирам. Те искат марионетки за шистовия газ. Те американците не обичат много да дават. За това са и богати. За сметка на останалия свят де. А нищо чудно да са се разбрали американци и руснаци да се върнем под руско влияние за сметка на нещо друго. Малко ирански петрол, например. Единствено протестите не им влизаха в сметките. Да се начудиш откъде тия роби се снабдяват с тая мощна енергия повече от месец.

Някой ще каже: „Какво лошо да сме под руско влияние, ако ще живеем по-добре?“ Може, ама децата ни бягат на запад. Малко са тия дето емигрират в Русия, да не кажа николко.

Та въпросът ми е към теб, ЕВРОПО. Каква ти е ползата от сегашната ситуация и ще защитиш ли ценностите си? БЪДИ ПО-ПЪРГАВА ЕВРОПО!

Няма коментари:

Публикуване на коментар