вторник, 13 октомври 2015 г.

АНАЛИЗ НА НЯКОИ ВАЛУТНИ ДВОЙКИ ПО СТРАТЕГИЯТА НА "АЛИГАТОР" КЪМ 13.10.2015

Днес са "ударили" 14 стопа. На пръв поглед кофти. Само че загубата е под 1% от капитала, а текущото салдо е положително. Казвам го в смисъл, че сме над капитала от началото на месеца и нивата на текущите позиции са над понесените загуби. 

Това показва, че за сега стратегията за "мъни мениджмънта" работи. С две думи влизам в позиция и слагам стоп на най-ниския от последните 5 бара. След два пълни бара, слагам стопа на нивото на входа. Ако има тренд, добре, ако ли не - загубите са малки.

EUR/USD

Въпреки, че на 4Н имаме корекция, на дневна са налице бичи хистограми на АО и АС и сме в серия на бичи барове. А дневната е по-голямото махало. Седмичната графика също е обнадеждаваща. Тя е още по-голямо. Синхронизмът вероятно ще сработи. Нали сте учили по физика за махалата. Ако вържеш по-малкото за по-голямото, малкото шава, шава, ама си ходи в посоката на по-голямото :) Решихме да добавим 0,1 лота. Ако мечките намерят сили за по-мощна контраатака загубата ще е е по-малко от 0,1% от общия капитал.

USD/JPY

Днес е поразен мечи фрактал и ордерът е задействал. Рейнджът вярно е притеснителен, но хистограмите, макар и много незначителни са в наша полза.В случай на неблагоприятно развитие загубата ще е под 0,1%.

GBP/CHF

Този мечи бар е твърде изразителен. АС дава категоричен сигнал за продажба - пресича нулевата линия. 
Според нас сценарият е следният: Сега ще последва корекция до SMA200 и ако рекошира, завоюваният плацдарм ще е основа за нова атака. Настаняваме се удобно на дъното на този хубав бар и чакаме. Каквото, такова :)

EUR/HKD
Малко е трудно решението, но се доверяваме на индикаторите и глада на Алигатора :)  Става ни хубаво от това решение. Добавяме 0,1 лот.


Няма коментари:

Публикуване на коментар